Napísali o nás v MY Žilinské noviny

Na námestie sa vrátilo legendárne Korzo


Reštaurácia Korzo je miestom, ktoré patrí do centra mesta. Tak, ako na starom korze sa aj tu ľudia stretávajú,či si len tak v pokoji vychutnávajú krásu historického centra. Je to miesto, kde dostanete výborné jedlo, či si vychutnáte jedinečnú kávu. ŽILINA. Názov KORZO je úzko spojený s históriou nášho mesta. V minulosti sa ľudia z centra Žiliny pravidelne stretávali na Mariánskom námestí, kde sa celé hodiny v skupinkách prechádzali a rozprávali o živote – „korzovali". „Predtým priestory slúžili na rôzne akcie. Majiteľ budovy chcel priestor využiť efektívnejšie. Aby tu bolo viac živo. Chcel vytvoriť miesto, kde by sa ľudia stretávali," povedal riaditeľ reštaurácie Maroš Puškár.

Dôležité je, aby sa ľudia cítili príjemne
Zaujímavosťou je, že jeden vstup je do reštaurácie z Mariánskeho námestia a výstup na Mydlársku ulicu. „Dušou podniku je hlavne to, aby sa ľudia cítili prijemne, porozprávali sa. Aby mali možnosť najesť sa v príjemnom prostredí. Filozofia je postavená na tom, že v reštaurácii ponúkajú zákazníkom miesto, kde sa budú cítiť príjemne. „V kuchyni sa snažíme používať suroviny z talianskej prípadne gréckej kuchyne. Oslovujeme kvalitnejších menších dodávateľov. Nekupujeme suroviny
v obchodných reťazcoch. Ponúkame hlavne poctivé kvalitné suroviny, z ktorých sa dá pripraviť kvalitné jedlo," hovorí o ponuke riaditeľ prevádzky. V reštaurácii sa zameriavajú najmä na ľahšie jedlá. „Zakladáme si na tom, že si vyrábame vlastné cestoviny. Používame výhradne slovenské mäso." Súčasťou je aj otvorená kuchyňa, a tak každý môže sledovať prípravu jedla. „Zákazník môže byť pri procese prípravy od začiatku až do konca. Tiež sa zameriavame na kvalitu našej kávy. Aby si každý prišiel naozaj vychutnať kávu. Máme taliansku kávu Bazzara, ktorá patrí k menším a kvalitným výrobcom. Ide o 100 percentnú Arabicu, k torása skladá z 12 druhov kávy." Nechýbajú ani domáce nápoje, ktoré robia z čerstvého ovocia.
Majú v ponuke tri pivá od rôznych výrobcov, ktorých si vyberali na základe kvality. „Jedlá idú všetky. Ťažko vyzdvihnúť len jedno. Ale veľmi dobre sa predávajú práve domáce cestoviny. Už pri tvorbe jedálneho lístku som mal predstavu, že bude sezónny. Cez leto ponúkame viac zeleniny. Zamerali sme sa najmä na šaláty. V zime pribudnú nové jedlá. Od budúceho týždňa až do jari budeme mať nový jedálny lístok," hovorí.

Ponuka od našich dodávateľov
Od začiatku chceli v reštaurácii Korzo zákazníkom ponúknuť niečo od našich dodávateľov, čo si môžu kúpiť a zobrať domov. Preto tu nechýba ani malá, útulná predajňa. „Môžete si kúpiť výrobky od malých lokálnych výrobcov, ktoré nie sú bežne dostupné v obchodných reťazcoch. Je to taký náš minishop. Rozdelili sme ho na dve časti a to na slovenské výrobky a zahraničné výrobky. V ponuke sú aj rôzne oleje ako makový, ľanový dubákový. Tiež od jedného výrobcu máme džemy, ktoré sú v rôznych kombináciách. Máme rôzne kvalitné medy a ďalšie iné zaujímavé produkty," dopĺňa. Ak hľadáte miesto na kus reči s priateľmi pri kvalitnom jedle či káve a to všetko v príjemnom a originálnom prostredí, rozhodne sa zastavte v Korze. Viac info ako aj ponuku týždenného menu nájdete aj na www.korzo-restaurant.sk.
(AJ)


Korzo-MY-Žilinské-noviny.pdf
PDF dokument, veľkosť 8 249 kB

Späť na zoznam